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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
18/09/2007 |
Data da última atualização: |
06/03/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
HESS, S. C.; PERES, M. T. L. P.; BATISTA, A. L.; RODRIGUES, J. P.; TIVIROLI, S. C.; OLIVEIRA, L. G. L.; SANTOS, C. W. C.; FEDEL, L. E. S.; CRISPIM, S. M. A.; SMANIA JUNIOR, A.; SMANIA, E. F. A.; FLACH, A.; PANTAROTO, S. |
Afiliação: |
Sônia C. Hess, UFMS; Marize T. L. P. Peres, UFMS; Ana L. Batista, UFMS; Janaína P. Rodrigues, UFMS; Soraia C. Tiviroli, UFMS; Luis G. L. Oliveira, UFMS; Cícero W. C. Santos, UFMS; Lis E. S. Fedel, UFMS; Sandra Mara Araújo Crispim, Embrapa Pantanal; Artur Smania Junior, UFSC; Elza F. A. Smania, UFSC; Adriana Flach, UEC; Suzan Pantaroto, UEC. |
Título: |
Evaluation of seasonal changes in chemical composition and antibacterial activity of Elyonurus muticus (Sprengel) O. Kuntze (Gramineae). |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Separata de: Química Nova, v. 30, n. 2, p. 370-373, 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Aerial parts of Elyonurus muticus were collected in the four seasons of the year in the Brazilian Pantanal and subjected to extractrion with cold ethanol and to hydrodistillation. Sesquiterpenoids (E)-caryophyllene, bicyclogermacrene, spathulenol and caryophyllene oxide were the main components identifield in the essential oils and their cincentrations varied according to the plant collection period. The essential oils and the ethanolic crude extracts were active against Bacillus cereus MIP 96016, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853 and Staphylococcus aureus ATCC 25923 and were not active against Escherichia coli ATCC 25922. The antibacterial activities varied according to the plant collection period. |
Palavras-Chave: |
antibacterial activity; Elyonurus; essential oil. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
06/01/2023 |
Data da última atualização: |
10/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANT'ANA, V. L.; LARA, J. A. F. de. |
Afiliação: |
VIRNA LISA SANT'ANA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO DO SUL; JORGE ANTONIO FERREIRA DE LARA, CPAP. |
Título: |
Capacidade de Retenção de Água (CRA) em filés de frango após ciclos de congelamento e descongelamento. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DO PANTANAL, 9., 2022, Corumbá. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2022. |
Páginas: |
p. 13. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Evinci 2022. |
Thesagro: |
Frango; Preservação de Alimento; Vida de Prateleira. |
Thesaurus NAL: |
Chicken meat; Food preservation; Shelf life. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150756/1/Capacidade-de-Retencao-de-Agua-CRA-em-files.pdf
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Marc: |
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